Željka Sušić

Diplomirala je na Fakultetu za defektologiju (danas Edukacijsko rehabilitacijski fakultet). Diplomirala je i na Filozofskom fakultetu, smjer muzejologija na kojem je i magistrirala s temom Istraživanje pristupačnosti Muzeja i galerija za osobe s invaliditetom. Kao defektolog radila je u sustavu odgoja i obrazovanja, a od 1996. radi u Tiflološkom muzeju gdje je stekla zvanje muzejske pedagoginje savjetnice i više kustosice.

Više od dvadeset godina bavi se socijalno isključenim osobama unutar muzejskog okružja, a kao izuzetno važan dio posla koji obavlja smatra i prijenos znanja te predavanjima i radionicama, nastoji zainteresirane kolege upoznati s djelokrugom rada kojim se bavi.

Autorica je Stručne koncepcije i novog stalnog postava Tiflološkog muzeja, stručne muzeološke koncepcije izložbe Dodir antike koja je rađena u suradnji s Muzejom Louvre; dobitnica je godišnje muzejske nagrade Hrvatskog muzejskog društva; autorica je nekoliko desetaka edukacijskih projekta i izložaba; objavljuje u domaćim i stranim stručnim časopisima; članica je Hrvatskog muzejskog društva, The International Council of Museums (ICOM), Balkan Museums Access Group, Advisory panel Arts & Humanities Research Council Research Networking.