prof. dr. sc. Veljko Đorđević, dr. med.

Veljko Đorđević je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Osijeku, a 1975. studij medicine u Zagrebu. 1981. završava specijalizaciju iz psihijatrije, a 2005. užu specijalizaciju iz socijalne psihijatrije.

Završio je niz poslijediplomskih studija, treninga i tečajeva (biomedicina i zdravstvo – poslijediplomski studij, Akumpuktura, Opća teorija sustava, Hipnoterapija – treninzi), edukacije iz Transakcijske analize, Transakcijske analize ponašanja, Psihoterapije…. te niz međunarodnih tečajeva.

Kao specijalist psihijatar radi u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ do 1992., a od 2002. radi kao pomoćnik ravnatelja na KBC-u Zagreb, pa kao pročelnik Zavoda za preventivnu i socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb, a danas kao pročelnik Poliklinike Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb.
Osnivač je i predstojnik je Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja te predsjednik Upravnog odbora Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebralnovaskularnih bolesti.

Urednik je i voditelj radio emisije „Čovjek je čovjeku lijek“, Narodni i Obiteljski radio – zdravstveno popularna kontakt tjedna emisija iz područja mentalnog zdravlja i zdravlja općenito, te urednik i voditelj TV-emisije „Povjerljivo s dr. Veljkom Đorđevićem“ na programu Z1, zdravstveno popularna kontakt tjedna emisija iz područja mentalnog zdravlja (od 1984.g. je bio voditelj preko 1000 radijskih emisija).

Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava, bio je urednik nekoliko stručnih i znanstvenih časopisa te dobitnik mnogih priznanja.