Sandra Šućurović, mag. psych.

Mag. psych. Sandra Šućurović (djevojačko Talić) rođena je 5. listopada 1973. godine u Gelsenkirchenu. Kvalificirala se za menadžera odnosa s javnošću na Medijskom učilištu Studia Intermedia i istovremeno upisuje studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te 2014. godine dobiva titulu magistre psihologije.

Od 1991. do 1995. godine sudjelovala je u obrani suvereniteta Republike Hrvatske kao pripadnica 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 8. lako jurišne brigade i 1. HG Zdruga. Nakon Domovinskog rata nastavlja raditi u Ministarstvu obrane do 2004. godine.

Sudjelovala je u organizaciji 2. svjetskih vojnih igara te vodila organizaciju niza sportskih događaja kao i projekata vezanih uz rad s braniteljskom populacijom. Potpredsjednica je Športskog društva veterana Domovinskog rata i osnivačica internetskog portala Braniteljski.hr. Područje interesa su joj braniteljske teme s naglaskom na istraživački pristup te psihologija u području sporta i vojna psihologija.

Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2012./2013. za rad ”Zadovoljstvo kvalitetom života hrvatskih branitelja”. Među ostalim priznanjima ističu se i Spomenica Domovinskog rata, medalja „Ljeto 95.“ te medalja „Oluja“.

Voditeljica je projekta “Istraživanje psihosocijalnih čimbenika koji utječu na osnaživanje i podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja“ koji je proveo Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi u suradnji s Hrvatskim studijima, Institutom Ivo Pilar i Udrugom specijalne policije te uz potporu Ministarstva branitelja.