Joe Meixner

Postoje veliki klavirski virtuozi i glazbeni inovatori, ali način na koji
Joe Meixner interpretira dušu glazbe nije samo jedinstven, već i emocionalno vrlo snazan.

Glasovir je poceo svirati u dobi od sedam godina.
S dvanaest godina počeo je skladati, improvizirati i svirati na prvim koncertima.
U petnaestoj godini uslijedio je njegov prvi angažman kao klavijaturista.
Arsen Dedic, Dado Topic, Zdenka Kovacicek, Radojka Sverko, Kazaliste Komedija, samo su neka imena s kojima je Joe Meixner na pocetku svoje karijere suradjivao.

Nešto kasnije, boraveći u Los Angelesu, postao je pijanista za zvijezde poput Trini Lopeza, skladao je za Disney Channel, Fox Chanel i postao traženim event-specijalistom na međunarodnoj sceni te svirao, izmedju ostalih za Kevin Costnera, Larry Flinta i Ursulu Andress.
Po povratku u Austriju dijelio je binu sa Elton Johnom i Lisom Stansfield na spektaklu protiv AIDSa Life-Ballu i odrzao koncert u sali Beckih Filharmonicara, slavnom beckom Musikvereinu.
On je skladatelj, producent, glazbeni znanstvenik koji se posvetio glazbenoj medicini/terapiji i kreator piano medicine®, ali prije svega, on je pijanista. Svaki puta kada njegovi prsti dodirnu tipke klavira on u glazbu udahne život i dušu.

Što je to što svaki od njegovih koncerata cini tako posebnim?

Sa svojim jedinstvenim i originalnim aranžmanima, Joe Meixner stvara novu umjetničku formu, u kojoj ujedinjuje elemente klasične, jazz i soul glazbe.
Bez obzira dali svira “Clair de Lune” od Debbusy-a ili “Fragile” od Sting-a, to je uvijek SOUL sa elementima klasike i jazz-a.

Pijanist koji se na svjetskim pozornicama osjeća kao kod kuće,
majstor i čarobnjak klavijature – ­Josip Meixner.